Heksenkoekjes (Cake and Wine)

Na het uitvoeren van een ritueel waarin je jezelf in "hogere sferen" begeeft, is het goed om weer te aarden. Daar zijn verschillende manieren voor en naast deze manieren is Cake and Wine ook een goede afsluiter.

Ik maak altijd koekjes en drink Mede.

Het recept voor de koekjes

500 gram meel
170 gram poedersuiker
300 gram boter
2 eidooiers 

Laat de boter op een warme plek zacht worden. Zeef de poedersuiker en de bloem en meng deze door elkaar. Maak de boter los en roer daarna de twee eidooiers er doorheen. Doe de bloem bij het boter-ei mengsel. Goed kneden en daarna in een rol kneden, deze rol ongeveer 30 minuten in de koelkast leggen. Oven voorverwarmen op 180 C. Bakken tussen de 7 en 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de koekjes. Je krijgt dan zandkoekjes.

Vaak kerf ik voor het bakken er een pentagram in de koekjes, het teken voor de drievoudige Godin, de maan etc.

Deze koekjes zijn erg lekker met Kersen Mede.