Heksjeweltevree.jouwweb.nl
Home » Wie is Heksjeweltevree
826435587-5-8vpl.large.jpg

Wie is Heksjeweltevree.

 

Op een zeker moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar, Het woord Heks was niet meer verbonden met sprookjes, toverkollen en geitenwollen sokken.

Ik bergreep ineens waarom ik als klein meisje niet kon slapen bij volle Maan. Waarom ik zo gefascineerd was door heksenketels, bezems, pentagrammen, Keltische verhalen, kraaien, de seizoenen en de natuur.

Rond mijn 15e ben ik mij meer bezig gaan houden met esoterische zaken en ben ik mij gaan verdiepen in o.a. Tarot. Rond mijn 30e werd het gevoel heel sterk dat ik een Heks ben, en ben mij in deze religie en levenswijze gaan verdiepen...

Sinds de eerste dag van het uitspreken dat ik een Heks ben, heb ik gezelschap van kraaien, ook leken er meer toevalligheden plaats te vinden...

 

Ik ben niet ingewijd als Heks en maak geen deel uit van een Coven, ik ben zoals men dat zegt een solitaire eclectische Keukenheks met interesse voor de Keltische en Noordse mythologie.  Er bestaan helaas nog steeds veel vooroordelen over Heksen. Toch lijkt er de laatste jaren steeds meer interesse te komen voor deze religie en levensstijl. Wat erg fijn is, het is een levenswijze die al zo oud is als de mensheid zelf, en die naast het respect voor moeder aarde en de natuur om je heen, ook vrouwen weer hun oerkracht laat herinneren. Eenmaal op dit pad krijg je meer verbinding met de dingen om je heen, een betere verbinding met de natuur, haar seizoenen.

Als Keukenheks heb ik 1 jaar en een dag mij verdiept in de achtergronden van Hekserij en de Oude Traditie. 

664944649-5-v1gi.large.jpg

 

Als Keukenheks ben ik veel in de keuken te vinden, mijn keuken is mijn altaar. Mijn kruiden die groeien in de Volle Maan maken het eten smakelijk en geven het naast mijn spreuken een bijzondere kracht. Ook heb ik een echte heksenketel die vaak buiten staat te pruttelen.  Koken volgens een oude traditie, langzaam gaart het eten op een pruttelend vuur, tijd staat stil terwijl je omringt bent door alle elementen. Dan leer je de kracht van de Oude Traditie te kennen, de kracht om dingen uit de natuur te transformeren en te doordringen met de energie van de Godin.

Naast mijn "Keukenheks" rituelen leg ik ook regelmatig Tarot kaarten op aanvraag en ben ik ingewijd in de 1e graad Egyptian Healing en de 1e graad  Usui Reiki Ryōhō. Ik vier de Maan en Jaarfeesten en doe kleine rituelen zoals Maanwater maken.

 

 

970577-10151612294902313-433723454-n.large.jpg