apple crumble met havermout

Deze apple crumble bevat geen geraffineerde suiker. Ik ben van mening dat caffeine, suiker, E-nummers niet bijdragen aan een goede gezondheid. Ik probeer geraffineerde suiker zo veel mogelijk te vermijden, ook caffeine gebruik ik niet. Sinds ik "gezonder" eet lijkt mijn band met de natuur versterkt. Ik eet bijna geen vlees en ben voorzichtig met dierlijke eiwitten.

 

Voor de apple crumble heb je nodig:

 

2 of 3 grote appels

2 eetlepels amandelschaafsel of grof gehakte noten

100 gram havermout

30 gram roomboter

snuf kaneel

scheutje agavesiroop

 

oven, ovenschaal

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

 

Snij de appels in blokjes en strooi ze in de ovenschaal. De ovenschaal kun je eventueel invetten.

Doe daar kaneel overheen en een beetje agavesiroop.

Verkruimel de roomboter door de havermout.

Doe daar ook een beetje kaneel doorheen en een klein beetje agavesiroop.

Strooi dit over de appels.

 

Bak dit in 35 tot 40 minuten in de oven totdat de havermout bruin is.